28. 10. 2010

Vraždící Bestie / The Killer Shrews

Nemůžu říct, že jsem se opravdu bál. Opravdu ne. Ale mrazení v zádech a husí kůže jsem si užil dostatek, byl to spíš důsledek tragických speciálních efektů. Snímek se odehrává v černobílém světě, na ostrově skládajícího se z papírového domu, papírového dvora, namalovaného lesa ze suchých větví a tatrovky písku na namalované pláži u alobalového moře.

Hlavní postavy, které hýbou dějem, jsou kapitán Thorne Sherman (skeptický a nebojácný kuřák), krásná slečna Ann Craigis (prý švédského původu),zlý doktor Craigis (otec krásné slečny), Jerry Farrell (přítel krásné slečny, ožrala a nemehlo), několik komparzistů k sežrání a k tomu smečka chrtů převlečených za obří zmutované krvelačné myši - rejsky. Už i podle té fotky u článku to jako myš vůbec nevypadá, spíš je to něco jako vlk. I když ta hlava na snímku je jen škaredá vycpaná rekvizita, kterou někdo zuřivě strká do díry ve stěně. Autorem těchto "rejsků" je tento výše zmíněný šílený experimentátor a doktor, který na ostrově provádí bůhvíco a výsledkem jsou tyto karikatury. Samozřejmě je pevně dané pořadí, v jakém tyto bestie požírají aktéry filmu, dokud nezůstane jen kapitán hrdina, krásná dívka a její otec - nakonec uvědomělý doktor. Zajímavé je, že toto pořadí je nevyvratitelné u hollywoodských trháků i dodnes.



Na fotce je zachycen spektakulární útěk z ostrova ve čtyřech svázaných sudech, kdy hrdinové jsou uvnitř a pejskové na ně skáčou a snaží se i podhrabat, občas strčí svou vycpanou hlavu pod sud a zavrčí. V pozadí se nachází les z uschlých větví.





Hodnocení:

Béčkovitost: 100% ( stará škola béčkových filmů )
Faktor zábavnosti: 40% ( ještě teď kroutím hlavou )
Hudba: 30% ( ehmmm..dramatické údery kladivem do orchestrálních nástrojů )




-SRFN-

Žádné komentáře:

Okomentovat