11. 11. 2010

Hadi ve vlaku


Další film z dílen studia Asylum. Radši si ani nepředstavuji, jak to jejich obludné studio vypadá. Nejspíš nějaká Bohem zapomenutá sluj plná slizovitých brouků a plyšových pavouků, kde se povaluje filmový štáb zkouřený do němoty. Když se náhodou sepne nahrávání na kameře, vznikají perly jako jsou Hadi v *čemkoliv a než naše milé Asylum vystřídá všechny možné prostory, kam může umístit hady, bude ze mě zcepenělý kus žvance na dně rakve.

Takže ve zkratce: Mexický pár se potlouká pouští, ona je šíleně prokletá princezna, on čaroděj v otrhaném ponču. Doplazí se k vlaku, s potížemi se přidají jako černí pasažéři mezi další Mexičany do jednoho z nákladních vagónů a vydají se tím na šestnáctihodinovou jízdu do Los Angeles, kde prokletá očekává pomoc od místního šamana. Celkem od pohledu hrají tito dva nejnáročnější roli filmu, ona vztekle zatíná zuby a zvrací zelené želé a gumové hady z večerky, on šeptá tajemná zaklínadla, otírá ji obličej a mocně pokuřuje ze své dýmky, občas jí z pusy vytáhne hada a uloží jej do zavařovačky. Následně se mezi Mexičany strhne bitka, milí hadi utečou a zamoří celý vlak svou syčivou existencí. Film je napěchován nesmyslnem víc než nedělní repríza Akta-X. Například proč proboha hroznýši a užovky neustále chřestí? U Asylum je však možné i nemožné - například souboj pašeráků kokainu - jeden míří druhému pistolí za krk a tlačí ho do klece v nákladním vagonu / střih / na pistoli má najednou obrovský tlumič velikosti sloupku veřejného osvětlení a dále tlačí chlápka do klece. Hotové kouzlo!
Filmový děj trpí stejným problémem jako u Megapiraně. Hadi rostou jako pominutí, požírají všechny a dokonce nenechali přežít ani malou holčičku, což beru jako jednu z nejnásilnějších filmových scén vůbec, kdy si obrovský, chřestící (!) hroznýš souká malou holčičku nohama napřed do tlamy, patřičný zvukový doprovod a umělá krev v doporučeném množství samozřejmě nechybí. O finální scénu se postará přeměna prokleté Mexičanky v monstrózní hadici, která sice za jízdy spolkne celý vlak, ale je poražena talismanem ve tvaru vykuchané krysy, který náhodou sebere a aktivuje jeden z černých pasažérů, a mizí v oslnivé záři někde v hadím nebi. Nad filmem kroutím hlavou ještě teď, ale Asylum opět nezklamalo!


Hodnocení:


Béčkovitost: 100% ( víc už to ani nejde )
Faktor zábavnosti: 70% ( hadi, jsem plný hadů! )
Hudba: 10% ( výkon nahluchlého autisty by vyšel nastejno )


-SRFN-

1 komentář: